9 Nisan 2009 Perşembe

Maksimum Lezzetin Püf Noktaları - Hamur İşleri


  • Tepside yufka böreği hazırlarken, daha lezziz ve kıvamında olmasını istiyorsanız; böreği hazırlayıp pişirmeden önce buzdolabında birkaç saat bekletin.
  • Küçük fırın tepsisi içinde birkaç dakika ısıtırsanız, yeniden tazelik kazandıklarını görürsünüz.
  • Hamur işi yaparken hamuru mutlak surette en az 30 dakika dinlendiriniz. Üzerini nemli bir bez ile kapatıp buzdolabına koyunuz. Böylece hamur daha iyi açılacak ve daha iyi performans verecektir.
  • Kahvaltı ya da çay saati için hazırladığınız hamur kızartmalarının daha lezzetli olmasını istiyorsanız, hamura eklediğiniz kabartma tozuna biraz toz şeker katın.
  • Evde pasta hazırlayanlar için bir önerimiz daha var. Lezzetli bir pasta hazırlamak kadar, süslemek de çok önemlidir. En çok da özel günlerde pastaların daha gözalıcı olmasına dikkat edilir. Siz de kendi pastanızı kendiniz yapıyorsanız, üzerini süslerken çeşitli reçelleri hafifçe kulandırıp sos olarak kullanabilirsiniz.
  • Un ve nişasta türü malzemeyi nereden kullanırsanız kullanın mutlaka elekten geçiriniz ki topak topak kalmasın.
  • Jöleyi pişirdikten sonra kabından kolay çıkarmak için, pişirmeden önce kalıbını soğuk suyla yıkayıp içine sıvı yağ sürün.
  • Kek ve pasta yaparken, Portakal ya da greyfurt gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını küçük küçük doğrayıp buzdolabı poşetlerine doldurun ve buzlukta saklayın. Kek ve pasta yaparken lezzet artırıcı olarak kullanabilirsiniz.
  • Kekinizin kabarmasını istiyorsanız margarin ve şekerini iyi çırpın. Güzel kek yapmanın bir koşulu da margarin ve yumurtanın oda sıcaklığında olmasıdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder