12 Nisan 2009 Pazar

Glutensiz Tuzlu Simit




Malzemeler :


  • 1 Paket Margarin
  • Yarım su bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su bardağı Yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 paket Sinangil Kabartma tozu
  • Sinangil Glutensiz Un 2 Kutu (1000 gr)
  • 1 küçük paket Pirinç Unu
  • 1 Paket susam

Hazırlanışı

Oda sıcaklığında erimiş margarini,2 yumurtadan birinin tamamını, birinin de akını üzeri için ayıralım. Sıvıyağı,yoğurdu,tuzu ve şekeri katalım. Sinangil Glutensiz unu, pirinç ununu ve kabartma tozunu ilave edelim. Sinangil Glutensiz unu elimize yapışmayacak kıvama gelene kadar katalım. Ben Sinangil unu marka kullandım. Siz başka marka un çeşidiylede yapabilirsiniz.

İyice hamurumuzu yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, halka şeklinde yuvarlak şekil verip önce yumurta akına daha sonra susama batırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımıza tepsimizi koyarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder