9 Nisan 2009 Perşembe

TUZLU ÇAY KURABİYESİ HAMURU

Malzemeler:

500 gr (4 su bardağı) un
1/2 çorba kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı sirke
250 gr (1 paket) margarin
2 adet yumurta

Hazırlanışı:
Unu,tuzu ve kabartma tozunu eleyin.Ortasını havuz şeklinde açın.Sirke,margarin ve yumurtaları ilave edip yoğurarak yumuşak ve pürüzsüz bir hamur hazırlayın.Hamuru bir buzdolabı poşetine koyup,buzdolabında 15-20 dakika açılacak sertliğe gelinceye kadar dinlendirin.İki naylon arasında merdaneyle 1/2 cm kalınlığında açıp diledğiniz biçimde keserek kullanın.

Not: Hamuru tezgaha yapıştırmadan kolayca açmak için kullanılacak temiz naylonı,buzdolabı poşetini kesip açarak elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder