16 Haziran 2009 Salı

Glutensiz Yaş Pasta (Bonibon Drajeli, Böğürtlenli Ahududu Soslu)


Malzemeler:

  • 1 paket Sinangil Glutensiz Unu
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 küçük su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 2 paket Sinangil Kabartma tozu
  • 2 paket Light krem şanti
  • Krem şantiyi yapmak için Süt
  • 3 Paket Kent Bonibon Şeker
  • 2 paket Kent Böğürtlen Şeker
  • Ahududu-Çilekli Meyveli Sos
  • 3 yemek kaşığı çilek veya böğürtlen reçeli

Hazırlanışı:
3 Yumurta, şeker,mikserle çırpılır beyaz renk alıncaya kadar,daha sonra yoğurt, sıvıyağ, vanilya, pirinç unu ve glutensiz un konur Sinangil Glutensiz Unu ile yaptım siz başka marka un kallanabilirsiniz ya da hepsini pirinç unu koyabilirsiniz biraz sert olur pirinç unuyla, mısır nişastası katabilirsiniz. 2 paket kabartma tozu kattıktan sonra kekin kıvamını tahta kaşık yardımıyla ölçeriz ve büyük dikdörtgen fırın tepsisine yayarız. 180 derece de pişiririz.

Kekimiz pişerken 2 paket Krem Şantiyi hazırlarız. Buzdolabına soğuması için koyarız. Diğer taraftan Dr.Oetker Meyveli Sosunu yaparız. Siz hazır sos yerine evde yaptığınız çilek reçelini ya da böğürtlen reçelini de kullanabilirsiniz. İyice soğuk olması lazım.

Kekimizin güzel piştiğini kürdan batırıp anlayabiliriz. Kekimiz soğuduktan sonra dikdörtgen tepsimizden çıkarmadan önce kekin kenarlarını bıçakla keseriz. Kestikten sonra, pastamızı yapacağımız başka bir dikdörtgen tepsiyi alırız, dikdörtgen olan kekimizi tam ortadan ikiye böleriz ve kekin yarısını pasta yapacağımız tepsiye kekin tersini çevirip koyarız. 3 yemek kaşığı Çilek reçelini sulandırıp kekimizi biraz ıslatırız, sonra Krem Şantiyi iyice yaydıktan sonra diğer kalan kekimizi ters çevirip koyarız yine çilek reçeliyle ıslatırız ve tekrar krem şanti ile kekimizi kapatırız.Krem şantiyi krema torbasına doldururuz çerçeve yapıp şekil vermek için, dikdörtgen pastamızın kenarlarına krem şantiyle çerçeve yaparız,içine önceden yapıp soğuttuğumuz meyve sosunu yayarız. (ya da evdeki çilek reçelini ve ya böğürtlen reçelini yayarız ) Yine ortasına yaşgünü için yapıyorsanız, numara yazarsınız ya da başka yazılar yazıp süslemesi size kalmış, kenarlarınada bonibon şeker ve böğürtlen şeker ile süslemesini arzu ettiğimiz biçimde süsleriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder