1 Haziran 2009 Pazartesi

Muffin Klasik

Malzemeler:
  • 140 gr toz şeker
  • 250 gr kekun
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 85 gr tereyağı, eritilip, ılıtılmış
  • 2 yumurta, çırpılmış
  • 200 ml süt

Hazırlanışı:

Fırını 200C'ye getirin. 12'lik muffin kalıbına kağıt serin.
Geniş bir kapta şeker, kekun, karbonat ve vanilyayı karıştırın.
Yağ, yumurta ve sütü ayrı bir kapta karıştırın.
Sıvı karışımı unlu karışıma ekleyin ve tel yardımıyla karıştırın. (Fazla karıştırırsanız muffinler kabarmaz.)
Muffinlerinize istediğiniz ilaveleri yapın (Hindistan cevizi + damla çikolata, ceviz + üzüm, beyaz çikolata, ahududu reçeli gibi farklı alternatifler yapabilirsiniz)
Karışımı kaşıka kalıplara dökün. fırında 15-18 dakika pişirin. pişince fırın telinin üzerinde soğutun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder