14 Haziran 2009 Pazar

Fındıklı Islak Kek



Malzemeler:
  • 125 g tereyağı
  • 180 g bitter çikolata
  • 1 su bardağı (165 g) toz şeker
  • 4 yumurta, çırpılmış
  • 1 su bardağı (150 g) un, elenmiş
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı fındık (kavrulmuş ve irice dövülmüş)

Hazırlanışı:

Fırını 175°C'ye getirin. Küçük boy bir borcama yağlı kağıt serin.

Tereyağını ve çikolatayı bir tavada düşük ısıda eritin. Çikolatalı karışımı bir kaba alıp şeker ve yumurtayı ekleyin. Elenmiş unu, yoğurdu ve fındıkları da ekleyip karışımı kaba dökün.

Fırında kekinize kürdan batırdığınızda yapışmayacak ancak hala ıslak kalacak kıvama gelinceye kadar pişirin. Kendi kabında soğutup dilerseniz dondurma ve çikolatalı sos ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder