1 Mayıs 2009 Cuma

Kremalı Havuçlu Kek

Kek malzemeleri:
  • 1,5 su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 Su bardağı toz şeker
  • 4 Yumurta, hafif çırpılmış
  • 2 Su bardağı un
  • 2 Tatlı kaşığı karbonat
  • 2 Tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 Tatlı kaşığı tarçın
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 3 Su bardağı rendelenmiş havuç (4-6 adet)
  • 1 Su bardağı dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)
  • yarım su bardağı kuru üzüm
Hazırlanışı:

  1. Fırını 150C'ye getirin. 30 muffin kalıbına kağıt kalıp serin veya 24cm'lik 2 kek kalıbını yağlayıp unlayın.
  2. Ayaklı bir mikserde yağı ve şekeri karıştırın. yumurtaları ekleyip orta hızda 1 dakika karıştırın.
  3. Un, karbonat, kabartma tozu, tarçın ve tuzu karıştırıp eleyin. bunu yağlı karışıma ekleyip orta hızda 1 dakika karıştırın.
  4. Havuçları, üzümleri ve cevizleri ekleyip, özleşene kadar -çok fazla değil- karıştırın. eğer karışım çok sulu geldiyse azar azar un ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın. karışımı kalıplara boşaltıp fırında yarım saat pişirin. (muffinler çıktıklarında hala yumuşak olacaklar.)

Krema Malzemeleri:

  • 250 gr krem peynir, oda sıcaklığında
  • 1/2 su bardağı (125gr) tereyağı/margarin, oda sıcaklığında
  • 4 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin
  • Süt

Hazırlanışı:

  1. Ayaklı bir mikserin kabında krem peyniri ve tereyağını karıştırın. (iki kez spatula ile kabın etrafına yapışan karışımı tabana doğru ittirin.) Pudra şekerini ekleyin. Önce yavaşta başlayıp en yüksek hıza kadar çıkın. (yine iki kez spatula ile kabın etrafına yapışan karışımı tabana doğru ittirin.) Vanilyayı ekleyin.
  2. Karışım kolaylıkla keklerin üzerine sürülebilecek kıvamda olmalıdır. Yumuşak margarinden çok az daha sert -eğer size çok koyu geldiyse istediğiniz kıvamı tutturana kadar bir yemek kaşığı ile süt ilave edin.
  3. Bu karışımı hemen kullanabilirsiniz. Ama isterseniz üzerini kapatıp buzdolabında 2 gün saklayabilirsiniz. Sadece servisten önce karışımı oda sıcaklığında bekletmeyi unutmayın.


    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder