10 Mayıs 2009 Pazar

Peynirli Ağzı Açık Poğaça


Malzemeler :
  • 4 su bardağı un
  • Yarım p. Yaşmaya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker

İç harcı için:
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Çörek otu
  • Yumurta


Hazırlanışı : Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın. Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı toz şeker ilave edin ve karıştırın. Unun ortasına havuz açın ve içine yarım paket yaşmaya ilave edin.Mayanın üzerine 1 çay bardağı süt,1 çay bardağı sıvıyağ,1 adet yumurta kırın.Üzerine ılık su ilave edin ve ilk önce mayayı eritin. Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun. Hamuru yumurta büyüklüğünde kopartın.

Hamuru elinizle açın.İç harcı için bir kapta beyaz peyniri,ince kesilmiş maydanozu ve çörek otunu karıştırın. Elinizle açtığınız poğaça hamurunun içine peynirli iç harçtan ilave edin ve poğaçanın sadece kenarlarını kaparın ve üzeri açık kalsın.Poğaçaları fırın tepsisine dizin. Poğaçanın kenarlarına yumurta sarısı sürün. Tepsi mayası için poğaçayı bir süre bekletin.Daha sonra poğaçayı önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder