9 Mayıs 2009 Cumartesi

Kirpi Kurabiye


Malzemeler :

  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı pudraşekeri
  • 3 yemek kaşığı margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı buğday nişastası
  • 1.5 su bardağı un
Hazırlanışı : Tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olunca ceviz kadar parçalar koparıp elinizle oval şekil verip ucunu azıcık sivriltin makas ya da bıçak ile sırtını ve ağzını keserek kertikler oluşturun,damla çikolata ile de gözlerini yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.kızarmadan çıkarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder