14 Ocak 2010 Perşembe

Cevizli Kurabiye



Malzemeler:
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı tereyağı
  • 2 adet iri yumurta
  • 1 çay kaşığı Vanilya
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı bütün ceviz içi
Hazırlanışı: Unu, kabartma tozu ve tuzla birlikte eleyin. Ayrı bir kapta 1,5 su bardağı toz şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını mikserle karıştırın. Yumurtaları ve vanilyayı ekleyin, orta hızda bir müddet daha karıştırın. Üzerine unlu karışımı katın. Son olarak dövülmüş cevizleri fazla karıştırmadan ilave edin. Bir fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yağlı kağıdın üzerine dizin. Her birinin üzerine yarım ceviz yerleştirin. Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında 23-25 dakika pişirin. Fırından çıkartın ve soğumaya bırakın.
Üzeri için:
Çikolatayı benmari usulü eritin, üzerine 2 yemek kaşığı krema ekleyin. Bir çatalın ucundan akıtarak kurabiyelerin üzerine çikolata gezdirin. Çikolata donunca servis yapın. (Emine teyze süsleme görevini bana vermişti, ben krema yerine tereyağı + çikolatayı eritip kaşığın kenarıyla kurabiyelerin üzerine gezdirdim.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder