18 Şubat 2010 Perşembe

Patatesli Kaşarlı Börek



Malzemeler:
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • yarım su bardağından biraz az sıvıyağ
  • aldığı kadar un
  • tuz
  • üzerlerine: yumurta sarısı, çörekotu
İç Harcı:
  • 5-6 patates
  • 3 orta boy soğan
  • 150-200gr kaşar peynir
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber
Hazırlanması:
  1. İç harç için patatesleri haşlayıp ezin. Soğanı sıvıyağda kavurup patatese ekleyin. İçine peyniri rendeleyin. Baharatları ekleyip karıştırın.
  2. Hamur harcını yoğurup dinlendirin. Hamuru rulo yapıp dört bezeye bölün. Her bir dilimi uzatıp tekrar dört parçaya ayırın. Tüm parçaları üçerli bezeler halinde gruplayın.
  3. Üçerli bezeleri nişastayla pasta tabağı kadar açın. En üst hariç aralara sıvıyağ sürüp üst üste dizin. Üst üste dizdiğiniz bu grubu bu defa servis tabağı (pasta tabağından daha büyük) kadar açın. Açtığınız hamuru bıçakla dört eşit üçgene bölün. Uzun kenara harcı koyup sigara böreği gibi sarın. Aynı işlemi diğer üçlü bezeler için de yapın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Kızarana kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder