25 Mart 2011 Cuma

Elmalı Kıtırlı Kek 16 adet


Malzemeler:

    * 1 su bardağı süt
    * 1 tatlı kaşığı limon suyu
    * 2 su bardağı un
    * 1yemek kaşığı kabartma tozu
    * yarım çay kaşığı tuz
    * 1 tutam tarçın
    * yarım su bardağı eritilmiş margarin veya tereyağı
      (tereyağı kullanıyorsanız tuzu eklemeyin)
    * 1 su bardağı un
    * 2 büyük boy yumurta, oda sıcaklığında
    * 1 tatlı kaşığı şekerli vanilin
    * 1,5 su bardağı minik doğranmış elma

Üzeri için:

    * 1 su bardağından biraz fazla un
    * 1 su bardağından biraz az kahverengi şeker
    * yarım su bardağı tereyağı, oda sıcaklığında ve küp küp kesilmiş


Hazırlanması:

   1. Hazırlık işlemlerinden yarım saat önce sütü ve limon suyunu karıştırıp bekletin.
   2. Kuru malzemeleri bir kaseye eleyin.
   3. Geniş bir kabın içinde yağı ve şekeri 3 dakika kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyin ve her eklemeden sonra iyice çırpın. Vanilyayı ekleyin. Kuru karışımı ve sütü değiştirerek ekleyin. (kuru karışımın yarısı + süt  + kalan karışım) Elmaları ekleyin.
   4. Yağlanmış küçük kek kalıplarına dökün.
   5. Üst malzeme için yağı şeker ve un karışımına hamur karıştırma aleti ile veya 2 adet bıçakla yedirin. Kalıptaki keklerin üzerine taşırmadan paylaştırın. Önceden ısınmış 160C fırında 20-25 dakika pişirin.


Kek Tariflerinizi hazırlarken kullanabileceğiniz Kekun ve Hazır Kek Karışımları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder