23 Ağustos 2010 Pazartesi

Glutensiz Meyveli Pasta



Malzemeler

  • 4 çorba kaşığı Sinangil Glutensiz Un
  • 4 çorba kaşığı Pudra Şekeri
  • 2 adet Yumurta
  • 1 paket Vanilya
  • 1 paket Sinangil Kabartma Tozu
Kreması için:
  • 4 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı mandalina suyu
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 3 çorba kaşığı Sinangil Glutensiz Un
  • 2 çorba kaşığı pirinç unu
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • Muz
  • Kiv
  • Mandalina
Üzeri için:
  • 1 paket toz şanti
  • 1 çay bardağı su
Hazırlanışı
Önce pandispanyası için yumurta ve şekeri çırpalım. Üzerine diğer malzemeleri ekleyelim. 170 derecede yaklaşık 15 dakika pişirelim. Bu pandispanyadan iki veya üç adet pişirmek gerekiyor.
Kreması için portakal suyundan bir bardak ayırıp un ve nişastayı eritelim. Geri kalan portakal suyu ve mandalina
suyunu tozşekerle karıştırıp kaynatalım. Hazırladığımız nişasta ve un karışımını ekleyerek kıvamını bağlayalım.
Piştikten sonra bir kase pastanın üzerini sıvamak için ayıralım. Geri kalanını su ile ezilmiş kakao ekleyerek tekrar kaynatalım. Bu karışımı pandispanyalarımızın arasına krema olarak kullanacağız.
Ara katlara meyva parçaları da koyabilirsiniz. En son ayırdığımız portakallı krema ile pastamızın üzerini sıvayıp meyva ile süsleyelim. Su ile çırpılmış şantiyi de süsleme de az miktarda kullanabiliriz.
Bu pasta süt ve normal una karşı alerjisi olanlar için hazırlanmış alternatif bir pastadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder