22 Ağustos 2010 Pazar

Çikolatalı Baklava




Malzemeler
  • 3 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • Aldığı kadar un
Açmak için
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı kakao
  • 250 gram margarin
  • 250 gram tereyağı
İçine
  • 300 gram iri kıyılmış ceviz
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • Şerbeti için 4 su bardağı su, 4 su bardağı tozşeker, yarım limon suyu
Hazırlanışı:

Hamuru hazırlamak için, yumurta, yoğurt, sıvıyağ, sirke ve kakaoyu bir kaba alıp karıştırın. Üzerine azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru streç filme sarıp yarım saat dinlendirin.
Daha sonra hamuru 15 bezeye ayırın. 1 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı kakaoyu eleyin. Bu karışımdan serperek her bezeyi tepsinizden daha büyük açın. Tepsiyi yağlayın. Margarin ve tereyağını eritin. Ceviz ve damla çikolatayı karıştırın. Açtığınız yufkalardan 3 tanesini kenara ayırın. Kalan yufkaları dörde bölün. Iki kat tepsiye serin. Üzerine yağ gezdirin. Dört kattan sonra çikolatalı cevizli harç serpin.

Kestiginiz yufkalar bitene kadar, her iki katta bir yağ gezdirip, dört katta bir de cevizli karışımdan serpin. En üste bütün bıraktığınız üç adet yufkayı yerleştirin. Kalan yağı üzerine gezdirin. Daha sonra baklavayı arzunuza göre dilimleyin. 180C fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Bu arada serbeti için, su ve tozsekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya basladıktan sonra limon suyunu ilave edin. Bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğutun. Fırından aldığınız sıcak baklavanın üzerine soguk şerbeti dökün. Baklava serbeti çekince servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder