18 Temmuz 2010 Pazar

Yoğurtlu Ekmek





Malzemeler:
Küçük Ekmek için:
  • 2/3 (üçte iki) su bardağı su
  • yarım su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 + 3/4 (dörtte üç) su bardağı un
  • 1 + 1/3 (üçte bir) su bardağı tam buğday unu
  • 1/3 (üçte bir) su bardağı kepekli un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3/4 (dörtte üç) tatlı kaşığı instant maya
Orta Ekmek için:
  • 3/4 (dörtte üç) su bardağı su
  • 3/4 (dörtte üç) su bardağı yoğurt
  • 1,5 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 2 + 1/3 (üçte bir) su bardağı un
  • 1 + 3/4 (dörtte üç) su bardağı tam buğday unu
  • yarım su bardağı kepekli un
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı instant maya


Hazırlanması:
  1. Makinaya suyu, yoğurdu, yağı ve pekmezi koyun.
  2. Unları ve tuzu sıvı karışımın üzerini tamamen kapatacak şekilde serpin. 
  3. Unun ortasını hafifçe açarak (ancak suya ulaşmayacak şekilde) mayayı ortaya dökün. Normal ekmek ayarı, küçük ekmek seçeneğinde pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder