3 Temmuz 2010 Cumartesi

Limonlu Kurabiye




Malzemeler:


Hamur:
  • 4,5 - 5 su bardağı Un
  • 1 poşet Hamur Kabartma Tozu
  • 2 yumurta sarısı
  • 250 g eritilmiş margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep

Üzeri için:
  • 2 yumurta akı
  • Susam

Hazırlanışı:

Yumurta sarılarını margarin, sıvı yağ, yoğurt, limon suyu, tuz ve mahlep ile karıştırın. Un ve hamur kabartma tozu ekleyip iyice yoğurun. 0,5 cm kalınlığında açın ve değişik şekildeki kalıplarla kesin.

Üzerlerine yumurta akı sürüp susam serpin ve önceden ısınmış 180C fırında 15 dakika kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder