Malzemeler:
Hamur:
- 4,5 - 5 su bardağı Un
- 1 poşet Hamur Kabartma Tozu
- 2 yumurta sarısı
- 250 g eritilmiş margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
Üzeri için:
- 2 yumurta akı
- Susam
Hazırlanışı:
Yumurta sarılarını margarin, sıvı yağ, yoğurt, limon suyu, tuz ve mahlep ile karıştırın. Un ve hamur kabartma tozu ekleyip iyice yoğurun. 0,5 cm kalınlığında açın ve değişik şekildeki kalıplarla kesin.
Üzerlerine yumurta akı sürüp susam serpin ve önceden ısınmış 180C fırında 15 dakika kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder