23 Temmuz 2009 Perşembe

Kandil Simidi

Malzemeler : 
  • 5,5 su bardağı un, 
  • 125 gr. margarin, 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ, 
  • 1 tatlı kaşığı mahlep, 
  • 1 çay bardağı süt,
  •  7 çay kaşığı pudra şekeri, 
  • 1,5 çay kasığı tuz, 
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 
  • 1 yumurta


Hazırlanışı:
unu derin bir kaba koyup margarini una yediriniz. sıvı yağ, süt, 1 yumurta akı, mahlep, kabartma tozu, şeker ve tuz ilave edip karıştırarak bir hamur yapınız. 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalar alıp tahta üzerinde 2 cm. çapında silindir şekli veriniz. iki ucunu birleştirip halka yaparak yağlanmış tepsiye bir parmak aralıklı yerleştiriniz. üzerine yumurta sarısı sürüp arzuya göre çörek otu ve susam serpiniz. orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder