4 Eylül 2009 Cuma

Dürüm Baklava




Malzemeler
  • 1 kg baklavalık un
  • 3 adet yumurta
  • Yarım çorba kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su
  • Yarım kg nişasta
  • 400 gram tereyağı
  • İki buçuk su bardağı antepfıstığı
Şerbeti için
  • 1 kg tozseker
  • Üç buçuk su bardağı su
Hazırlanışı Unu derin bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açıp, yumurtaları kırın. Tuz ve suyu ekleyin. Sert bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp, 20 dakika dinlendirin. Hamuru 12 eşit parçaya bölün. Üzerlerine nişasta serpip, elinizle hamurları yassı hale getirin. Düz bir zemin üzerinde, oklava ile olabildiğince ince açın. Açma sırasında hamurların oklavaya yapışmaması için nişasta serpin.

Açtığınız 12 adet yufkanın üçünün aralarına eritilmiş tereyağı sürüp, üst üste dizin. Son yufkanın üzerine dövülmüş antepfıstığı serpin. Diğer üç yufkanın aralarına eritilmiş tereyağı sürüp, antepfıstığının üzerine dizin.

2 adet oklavayı yufkaların iki kenarına koyun. Oklavalar karşılıklı gelecek şekilde, yufkaları oklavalara sarın. Ortada buluşan oklavaların arasından yufkayı kesin ve oklavaları yufkadan dikkatlice büzdürmeden çıkarın. Üçer parmak genişliğinde kesin. Diğer hamur parçalarına da aynı işlemi uygulayın. Yağlanmış tepsiye, ruloların açık kısmı altta kalacak şekilde dizin. Kalan eritilmiş tereyağını üzerine gezdirin. Fazla yağı tepsiyi eğerek boşaltın. Üzerlerine yağlı kağıt koyun.

Önceden ısıtılmıs 180C fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Şerbet için tozseker ve suyu kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde ocaktan alıp soğutun. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine dökün. Serbeti çektikten sonra servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder