Malzemeler
- 1 kg baklavalık un
- 3 adet yumurta
- Yarım çorba kaşığı tuz
- 2 su bardağı su
- Yarım kg nişasta
- 400 gram tereyağı
- İki buçuk su bardağı antepfıstığı
- 1 kg tozseker
- Üç buçuk su bardağı su
Açtığınız 12 adet yufkanın üçünün aralarına eritilmiş tereyağı sürüp, üst üste dizin. Son yufkanın üzerine dövülmüş antepfıstığı serpin. Diğer üç yufkanın aralarına eritilmiş tereyağı sürüp, antepfıstığının üzerine dizin.
2 adet oklavayı yufkaların iki kenarına koyun. Oklavalar karşılıklı gelecek şekilde, yufkaları oklavalara sarın. Ortada buluşan oklavaların arasından yufkayı kesin ve oklavaları yufkadan dikkatlice büzdürmeden çıkarın. Üçer parmak genişliğinde kesin. Diğer hamur parçalarına da aynı işlemi uygulayın. Yağlanmış tepsiye, ruloların açık kısmı altta kalacak şekilde dizin. Kalan eritilmiş tereyağını üzerine gezdirin. Fazla yağı tepsiyi eğerek boşaltın. Üzerlerine yağlı kağıt koyun.
Önceden ısıtılmıs 180C fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Şerbet için tozseker ve suyu kaynatın. Şurup kıvamına geldiğinde ocaktan alıp soğutun. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine dökün. Serbeti çektikten sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder