10 Eylül 2009 Perşembe

Mübadele Böreği



iç malzemeleri:
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 2 sivribiber
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber
  • milföyle yapılacaksa:
  • 10 adet milföy hamuru
  • susam
  • yufkayla yapılacaksa:
  • 2 adet yufka
  • eritilmiş margarin
  • yumurta sarısı
hazırlanışı:
  1. tavuk göğsünü kendi suyunda haşlayıp didikleyin.
  2. soğanı ve sivribiberi soteleyin.  tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip didiklenmiş etle karıştırın.
  3. milföyle yapacaksanız hafif erimiş milföy hamurlarını ortasına içten koyup talaş böreği gibi kapatın. üzerine susam serpin.
  4. yufkayla yapacaksanız bir yufkayı serip üzerine erimiş margarin sürün. diğer yufkayı da onun üzerine koyun. onun da üzerine margarin sürün.  yufkaların karşılıklı kenarlarını ortada birleştirin. diğer uçları da tepsinin büyüklüğüne göre katlayın. oluşan dikdörtgenin bir kenarına hazırladığınız içi koyun.  yufkayı rulo yapın. yufkanın üzerine önce erimiş margarin sonra yumurta sarısı sürüp susam serpin.
  5. 200C'de kızarana kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder