8 Mart 2010 Pazartesi

Meksika Düğün Kurabiyesi



Malzemeler:
  • 1,5 su bardağı un
  • 16 silme yemek kaşığı margarin / tereyağı, oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı soyulmuş badem, dövülmüş
Hazırlanışı:
Yağı mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın. pudra şekerinin yarısını ekleyip çırpmaya devam edin. Hızı düşürüp vanilyayı ve tuzu ekleyip karıştırın. Yağlı kağıdın üzerinde unu ve tarçını birlikte eleyin. Unlu karışımı yağlı karışıma ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. En son bademleri ekleyin. Kaseyi streç ile kapatıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin. (Hamur iyice sertleşmemiş ancak ele yapışkanlığı geçmiş olacak.)

Fırını 175C'ye getirin. Kalan yarım su bardağı pudra şekerini geniş bir kaba dökün.
Hamurdan toplar yapıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fırında 10-12 dakika pişirin. Tepsiden kağıtlarıyla birlikte alıp fırın telinin üzerinde 5 dakika soğutun. Her bir kurabiyeyi sırayla pudra şekerine bulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder