22 Mart 2010 Pazartesi

Çilekli ve Çikolatalı Tart


Malzemeler:
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 200 gr tereyağı
Üzeri için:
  • 300 gr bitter çikolata
  • 1.5 su bardağı krema
  • 2 çorba kaşığı süt
  • 2 yumurta
  • 200 gr çilek
  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:
Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Doğranmış tereyağı, kakao, 1 yumurtanın sarısı ve pudraşekeri ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamuru top şekline getirip folyoya sarın ve buzdolabında 2 saat bekletin.

Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp merdane ile 2 cm inceliğinde açın. Yağlanmış tart kalıbına yayıp dibini çatalla yer yer delin. Üzerini yağlı kağıtla kapatıp kabarmaması için üzerine bir avuç kadar kuru bakliyat serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.


Süt ve kremayı bir tencereye alıp ısıtın. Çikolatayı ufak parçalara bölüp sütlü karışıma ekleyin. Çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. İki yumurtayı ekleyip çırpma teli ile birkaç dakika karıştırın. Çikolatalı kremayı tartın içine döküp tekrar fırına verin ve 10-15 dakika daha pişirin.


Fırından alıp soğumaya bırakın. Çilekleri ortadan ikiye yelpaze şeklinde dilimleyin. Tartı servis tabağına alıp üzerini çileklerle süsleyin ve pudraşeker serpin. Dilimleyip servis yapın.

1 yorum:

  1. ellerinize sağlık, ağzımı sulandırdı valla:) en kısa zamanda deneyeceğim inşş:)

    YanıtlaSil