7 Nisan 2010 Çarşamba

Elmalı Kafes


Malzemeler:
  • 250 gr tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şeker
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
İç malzeme için:
  • 3 elma
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı ince dövülmüş ceviz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için:
  • Pudra şekeri

Hazırlanışı:
Yumurta, yoğurt, oda ısısında yumuşamış tereyağı, zeytinyağı ve pudra şekeri bir kapta karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağladığınız tartölet kalıplarının içine elinizle ince bir tabaka şeklinde yayın. Üzeri için bir miktar hamur ayırın.

İç malzeme için, elmaların kabuklarını soyup rendeleyin. Tarçın ve şekeri ilave edip pişirin. Ocaktan almadan önce cevizleri ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Soğumaya bırakın. Soğuyan iç harcı, tartölet kalıplarının içindeki hamurların üzerine paylaştırın. Ayırdığınız hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak 5’er cm uzunluğunda çubuklar hazırlayın. Hamurları elmalı harcın üzerine kafes olacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.

Elmalı kafesleri servis tabağına alıp üzerine bol miktarda pudra şeker serperek ılık servis yapın.
Kullandığınız un miktarı az da olsa markalarına göre değişebilir. Her marka unun yoğunluğu farklılık gösterebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder