4 Eylül 2010 Cumartesi

Damla Çikolatalı Fındıklı Kek




Kek İçin Malzemeler
  • 150 gr tereyağı
  • 2.5 kahve fincanı esmer şeker
  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 200 gr damla çikolata
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • Bir tutam tuz

Süslemek için
  • 150 gr bitter çikolata
  • 2 damla vanilya esansı
  • 2 yemek kaşığı krema
  • Çırpılmış kremşanti

Hazırlanışı
Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Tereyağı, şeker ve yumurta sarılarını bir kaba alıp çırpın. Un ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayıp tereyağlı karışıma ilave edin. Damla çikolata, fındık ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin. Yumurta aklarını bir tutam tuzla iki misli kabarana kadar çırpın. Çikolatalı karışıma ekleyip tahta kaşıkla alttan üste doğru birkaç kez karıştırın.

Hazırladığınız kek hamurunu içi yağlanmış dikdörtgen şekilli bir kalıba doldurun. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 50 dakika pişirin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin, iki damla vanilya esansı ve 2 yemek kaşığı kremayı ekleyin. Tahta kaşıkla iyice karıştırın. Erittiğiniz çikolatayı kek üzerine gezdirerek dökün. Çırpılmış kremşanti ile süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder