22 Eylül 2010 Çarşamba

Makarna Böreği


Malzemeler:
  • 1 paket pastavilla kelebek makarnası
  • 2 sb süt
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağının 4/3'ü kadar sıvıyağ
  • 3 yufka
  • 300 gr. yağlı beyaz peynir
  • 250 gr kaşar peynir
  • 1 bağ maydanoz

Hazırlanışı:
  • 1 paket makarnayı haşlıyoruz ve haşanlandıktan sonra süzüyoruz.Beyaz peynirin içine 1 bağ maydanoz ve rendelenmiş kaşar ilave edip, harmanlıyoruz. Süt, yumurtanın beyazı , sıvıyağ biraz tuz karıştırılıyor.Fırın tepsisi yağlanır ve 1 tane yufka tepsiden taşacak şekilde koyulur.
  • Haşlanmış makarnanın yarısı yufkanın üzerine dökülür. Hazırlanan süt karışımının 3/1'i makarnanın üstüne dökülür. 2. yufkayı tepsinin içine taşmayacak şekilde büzerek yerleştiririz. Kalan makarnanın tamamıda 2.katın üstüne konulur. Aynı şekilde hazırlanan süt karışımından makarnanın üstüne koyulur. 
  • Son 3. yufkayıda tepsiden taşmayacak şekilde büzerek koyarız. Süt karışımını tekrar üstünden gezdirdikten sonra, yanlardan taşan yufkayı tepsinin üstüne doğru kapatılır. Son kalan süt karışımı son katın üstüne dökülür. Kalan 4 yumurta sarısı karıştırıldıktan sonra yufkanın üstüne sürülür. Küçük küçük tereyağ parçaları üstüne koyulur ve 2 saat dışarıda bekletilir. Sonra fırına verilerel 180 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder