13 Eylül 2010 Pazartesi

Tarhunlu Ekmek

Malzemeler:
  • 1 su bardağı un
  • 2,5 su bardağı kepekli un
  • 1 paket instant toz maya
  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş tarhun
  • 1 tatlı kaşığından biraz az tuz
  • 1,5 su bardağı yoğurt

Hazırlanışı

  • Unları, tuzu, tarhunu ve mayayı karıştırın. Unun ortasını açıp yoğurdu ekleyin. Hamuru, arada ihtiyaca göre yoğurt veya un ekleyerek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru yarım saat dinlendirin. (yoğurma ve dinlendirme kısmını varsa makinada da yapabilirsiniz.)
  • Dinlendirdikten sonra hafifçe yoğurup yuvarlak şekil verin ve tepsiye alın. Sıcak bir yerde 20 dakika kadar bekletin. Fırını 250C'ye getirin. Ekmeğinizin üzerine keskin bir bıçakla artı işareti atın. 10 dakika pişirip ısıyı 200C'ye getirin. Yaklaşık 25 dakika daha pişirip fırından çıkartın. Biraz ılınınca kesip (sıcakken kesince içi hamur oluyor) servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder